nieuwsbrief januari/februari 2017

De maand januari is al weer ver voorbij. maar wat een pret hebben de kinderen in de Kerstvakantie mogen hebben: de sneeuwberg die op het ‘evenemententerrein’ was gestort zorgde voor veel plezier. afgelopen weekeinde kon er volop geschaatst worden. Niet op de grachten, maar wel op de plassen bij natuurterrein Willeskop aan het begin van de Damweg, tegenover de boerderij van ‘Jan Pap’. Wat een feest!

    

Het volgende ‘feestje’ is Valentijnsdag. ‘Wij’ als oudere jeugd zijn daar niet mee opgegroeid maar onder de jeugd slaat het wel aan. De winkeliers hebben daarom een ludieke actie bedacht waar iedereen aan mag/kan meedoen.                                                                                                                                           Lees daarover meer op facebook.: NOVO-winkeliersverenigingoudewater.

   

De Hexameter zal De Hexameter niet zijn om rond dit thema niet iets te verzinnen op handwerkgebied. Daarom nodigen we u uit om zaterdag 4 februari deel te nemen aan ‘handwerk-café. Van 10.30- 12.30 uur of van 13.30-15.30 uur kunt u aanschuiven aan onze grote tafel en leren we u het maken van ‘yo-yo’s in hartjesvorm’. Deze van oorsprong Japanse versier/quilttechniek is een eenvoudige en ontspannende activiteit. We gaan er een klein snoeppotje mee versieren en laten u andere ideeën zien ter inspiratie. Bijdrage in de materiaalkosten is 2 euro 50. En om het nóg gezelliger te maken  schenken we ook nog een kopje koffie/thee voor u in. Komt u ook?

   

Zaterdag 4 maart en 1 aprildan houden we wederom ‘handwerkcafé’. 

4 maart: we maken een klein ‘klosjes-patchworkje’ welke als basis dient voor een speldenkussen.

Dit traditionele quiltontwerp kan, door herhaling’ een prachtig geheel worden voor een kussenovertrek, tassenontwerp of wandkleedje: ‘maak uw eigen stof’. Om het kussen te kunnen maken kunt u een pakketje kopen voor 8,50 euro.

    

Zaterdag 1 april maken we een vilten vogeltje. Wilt u er 3 maken? Dat kan, er liggen pakketjes klaar om er thuis mee verder te kunnen gaan.

  Prijs: 6 euro. (t/m 15-april 5 euro)

 

Zaterdag 6 mei maken we er een speciale kinderdag van: ouders zijn welkom om de kinderen te brengen en halen maar niet tijdens de activiteit zelf. We gaan iets maken voor mama, papa, opa of oma. Geheimhouding is vereist. Dus ik zeg er verder niets over, behalve de spelregels: Leeftijd kinderen van 6-12 jaar. Geen mooie nieuwe kleding aandoen! Neem eventueel een oud overhemd van papa mee. Deelname kost 2,50 euro maar daarvoor krijg je een glaasje fris en wat lekkers. En natuurlijk krijg je het gemaakte kadootje mee naar huis, mooi ingepakt en wel. Aangezien er niet meer dan 10 kinderen rond de tafel kunnen plaatsnemen vraag ik u uw kind aan te melden want vol is vol. Tijdstippen: van 10.30-12.30 uur of 13.30-15.30 uur.

 

Daarna is het eerste handwerkcafé op 9 september. Vanaf medio mei zal daar een folder voor worden uitgegeven met een jaarprogramma.